Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blomster tar time-out trots allt

/

Urban Blomster, v, Tierp, tar trots allt time-out från de politiken tills han avtjänat samhällstjänst för misshandel av en tonårspojke.
– Det är bäst både för honom själv och partiet, säger Maria Fregidou-Malama, ordförande i Vänsterpartiet i Uppsala län.

Annons

Tidigare har partiföreningen i Tierp sagt att gruppledaren Urban Blomster kan fortsätta som vanligt med politiken trots domen. Efter ett möte på måndagskvällen med ordförande, styrelsen i Tierp, ytterligare en medlem och Urban Blomster har de ändrat sig.

– Jag avstår att gå på möten tills samhällstjänsten är klar. Ersättare i kommunfullmäktige och kommunstyrelse blir Eva Berglund, säger Urban Blomster i en kommentar.

– Ja, det är jag, svarar Urban Blomster.

– Han behöver i lugn och ro tänka över sin livsituation. Om han förbättrar livssituationen kan han göra ett ännu bättre arbete för vänsterpartiet. Han är en bra kamrat och jag hoppas att också Tierpsborna tycker att han gör ett bra jobb. Men det här är en misshandelsdom och det är allvarligt för moralen i partiet, säger Maria Fregidou-Malama.

– Vi får se hur det blir, jag hoppas att det ordnar upp sig så att han kan göra det, svarar hon.

59-årige Urban Blomster fick villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst för ett stryptag på en tonårspojke. Blomster är även tidigare dömd för misshandel.

 

Mer läsning

Annons