Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borgarna ville skjuta på badhusfrågan

Borgarna ville se utredningar om drift, energi och miljö för de olika badhusalternativen. Men styrande socialdemokrater drev i kommunstyrelsen igenom ett ja för en ombyggnad av Aspenbadet i Tierp för 32-34 miljoner kronor.

Annons

Bakom beslutet står även vänsterpartiet och miljöpartiet. De borgerliga partierna - m, c och fp med stöd av kd - yrkade på återremiss.

- I grunden är vi överens med majoriteten om att det måste göras något åt badhussituationen. Men det är ett långsiktigt projekt, Aspenbadet och Vendelbadet har funnits i 40 år och det nya badet ska hålla lika länge. Vi tycker inte att beslutet ska forceras fram. Utredningen visar inte på driftkostnader, energieffektivitet och miljöpåverkan. Och vi vill se de uppgifterna också för de andra alternativen, säger Daniel Blomstedt, m.

– Vi vill inte skjuta upp badhusfrågan 1-2 år utan menar att uppgifterna kan presenteras till kommunstyrelsen i september, säger Catarina Deremar, c.

Förutom inbyggnad av Aspenbadet fanns förslag om nybyggnad av Centralbadet, tillbyggnad av Vendelbadet i Örbyhus och en nybyggnad vid Aspenbadet i Tierp.

Bengt-Olov Eriksson menade att man kommit till vägs ände i badhusfrågan.

– Vi har ältat badhusfrågan i jag vet inte hur många år. En ombyggnad av Aspenbadet är tekniskt möjligt och ekonomiskt försvarbar. Vi måste ta beslutet nu för att få in det i investeringsbudgeten för 2009-2011.

Frågan avgörs slutgiltigt i kommunfullmäktige i september.

Mer läsning

Annons