Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott bakom dödskraschen i Örbyhus?

/
  • BROTT? I oktober avled en 33-årig man efter en trafikolycka med två bilar på väg 709 i närheten av Kättslinge utanför Örbyhus. Föraren av den ena bilen misstänks nu för vållande till annans död och vårdslöshet i trafik.

En man misstänks för brott i samband med dödskraschen utanför Örbyhus i oktober.

Det är föraren i den ena bilen som kan vara skyldig till vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

Annons

Polisen har utrett olyckan som inträffade på väg 709 i närheten av Örbyhus slott 18 oktober. Det var vid sjutiden på morgonen som två bilar möttes och ska ha slagit i varandra. Den ena bilen for i diket och föraren, en 33-årig man från Örbyhustrakten, avled på platsen.

Den andra föraren, en man i 25-årsåldern från Tierps kommun, skadades även han i olyckan – vilket har gjort att polisen dröjt med att höra honom.

Inga sladdspår

Det var endast de båda förarna som färdades i bilarna och det finns inga vittnen till själva kollisionen, men polisen har uppgifter om att den nu brottsmisstänkte föraren kan ha kört för fort på 70-sträckan.

– Det vi vet är att de här bilarna frontalkrockat på en väg där det ska finnas plats för två bilar att mötas, säger Lennart Lundin, förundersökningsledare vid polisens trafikavdelning i Uppsala.

Tidigt spekulerades det i att halka skulle vara orsaken till olyckan. Men polisen har inte sett några sladdspår som tyder på det.

Nu är det upp till åklagarmyndigheten om det finns skäl att gå vidare med brottsmisstankarna. Den misstänkte föraren nekar till brott.

Mer läsning

Annons