Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Busväder besvärligt för badhusbygget

/
  • SKOTTAR BADHUS. Det idoga snöandet har gjort att byggjobbarna vid flera tillfällen tvingats ta fram spadarna för att alls kunna arbeta. Här är det lagbasen Örjan Persson som sliter i snön.
  • PLASTAR IN. För snickaren Andreas Becker är det första gången som han är med och bygger ett badhus. Enligt honom är det mer att göra än vid andra byggen.
  • NEDRÄKNING. Tommy Rickardt är platschef vid bygget av det nya badhuset i Tierp. Till våren ska allt vara färdigt. Den röda färgen som syns i bakgrunden är den som badhuset slutligen kommer att ha.

Det nya badhuset i Tierp börjar ta form.

Men snö och kyla har ställt till besvär för bygget.

– Vi har fått ägna en hel del tid åt att skotta taket på väderskyddet, säger platschefen Tommy Rickardt, Byggtec.

Annons

Just nu pågår det mest intensiva skedet i arbetet med att bygga det nya badhuset i Tierp. Runt 25 personer finns dagligen på plats vid bygget.

Men det idoga snöandet har gjort att arbetet stundtals stannat upp. I stället har tiden avsatts till att skotta snö. Det är dock inget som gör att badhuset försenas. Våren 2011 är det dags för premiärdoppet. Men ju envisare vinter, desto längre får Tierpsborna vänta.

– När det sista markarbetet görs får det inte vara tjäle i backen, förklarar Tommy Rickardt.

Känsligt bygge

De senaste veckorna har väderskyddet som omgett bygget tagits bort. Det har funnits där för att hålla fukten borta.

Tommy Rickardt har nyligen varit med och rustat Parkbadet i Sandviken. Därifrån har lärt sig att badhus är känsliga byggen.

– Vid det här bygget använder vi en helt annan typ av betong än den som ofta använts vid tidigare badhusbyggen. Den här torkar ur mycket fortare.

Själv är han övertygad om att badhuset kommer att bli en höjdare i Tierp.

– Det blir inte så stort, men alldeles lagom för barn och motionssimmare.

Mer läsning

Annons