Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggnationer vid Snatra brygga dröjer

Snatra bysamfällighet har länge haft planer på att bygga sjöbodar vid Snatra brygga. Men trots att bodarna varken ska ha vatten eller avlopp, kräver kommunen att det görs en vatten- och avloppsutredning innan de får börja bygga.

Annons

– De hänger ihop med att det finns tomter på samma detaljplan, säger Sture Lindgren på Tierps kommun.

Enligt den detaljplan som ställdes ut i april ska bysamfälligheten utöka gästhamnen, bygga nya båthus och redskapsbodar, fler parkeringsplatser och en servicebyggnad. I detaljplanen finns också tomter som, om någon vill bygga där, måste anslutas till kommunens reningsverk.

Eftersom det ligger så långt borta, och det finns ett område med bebyggelse mellan, kommer anslutningen att bli kostsam och den utredning som kommunen gör för att lösa problemet fördröjer projektet.

– Det som är olyckligt är att sjöbodarna och tomterna ligger i samma detaljplan, men det har ju inget med vatten att göra, vi vill bara bygga sjöbodar, säger bymannen Benny Sandmark.

I våras byggde de bryggor och nya båtplatser, men sen har de inte kommit längre.

– Vi vill hemskt gärna göra något av det, vi är ju inne på sjunde året nu, säger Benny Sandmark.

Sture Lindgren hoppas att problemet ska få en snabb lösning. Bara kommunens tjänstemän kommer tillbaka från semestrarna ska de titta närmare på frågan. Om hela byggprojektet måste vänta på att vatten- och avloppsutredningen kan det dröja ytterligare några år innan det kommer igång.

Mer läsning

Annons