Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centralskolan stänger för utomstående

/

Flera personer misstänks sälja narkotika till skolungdomar i Tierp. Nu slår Centralskolan igen portarna för utomstående.

Annons

– Det har skapat en oro, vilket gör att vi stramar upp reglerna på skolan, säger rektor Helena Car.

I tisdags greps två sjuttonåringar på Centralskolan efter att ha visat tecken på drogpåverkan. Dagen innan misshandlade samma duo en kille på skolan. En av sjuttonåringarna sitter nu anhållen misstänkt för flera brott – däribland försäljning av narkotika, inbrott, misshandel och skadegörelse.

Helena Car, rektor vid Centralskolan, berättar att hon informerat all skolpersonal om händelserna och uppmanat dem att vara mer observanta på vilka personer som rör sig vid skolan.

– Inga andra får vara i skolans lokaler förutom våra egna elever, säger Helena Car som framhåller att få elever och lärare märkte av händelserna.

– Polisen har varit otroligt snabba båda gångerna. Det känns trygg.

Hårdare klimat

En förälder som har barn på Centralskolan tycker att det är katastrofalt det som händer på orten. Hon vittnar om att klimatet har hårdnat i samhället och att många unga mår dåligt. Hennes egna barn håller sig mest hemma.

– Barnen vill inte vara ute på kvällarna, säger hon

Niklas Hållqvist, närpolischef i Tierp, berättar att det pågår flera utredningar mot unga personer som misstänks sälja droger till andra ungdomar.

– Vi satsar all personal på det här just nu, säger Hållqvist som inte vill lämna några detaljer på vad för typ av narkotika det rör sig om.

Han vill heller inte berätta om det förekommit försäljning på några skolor.

– Jag kan inte lämna ut några detaljer i dagsläget. Det är flera personer som ska höras, säger Hållqvist.

De två sjuttonåringarna är kända av polisen sedan tidigare.

Mer läsning

Annons