Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Coacher hjälper uppsagda hitta nya jobb

Jobbcoacher från Lernia ska hjälpa de kollektivanställda som sägs upp från Atlas Copco att hitta nya jobb.


– Vår målsättning är att alla ska få en ny sysselsättning, säger Tomas Qvarnström, regionschef på Lernia.

Annons

Genom Trygghetsfonden TSL:s jobbförsäkring får de kollektivanställda som förlorar sina jobb hjälp med att hitta en ny sysselsättning. Insatsen inleds med ett gruppmöte för att sedan övergå till individuella handlingsplaner i nära samarbete med Lernias jobbcoacher.

– Vi har samarbetat med Atlas tidigare och blev kontaktade i samband med varslet. Målet är att alla ska få nya jobb så fort som möjligt, säger Tomas Qvarnström.

Trots den rådande lågkonjunkturen har han goda förhoppningar att hitta nya jobb till de drabbade. Qvarnström betonar att Lernias starka kontakter på arbetsmarknaden är ett av deras starkaste verktyg.

– Det är viktigt att poängtera att det finns jobb men att det är en mer dold arbetsmarknad när det råder lågkonjunktur. Kontakterna är väldigt viktiga när många företag inte annonserar och jobbcoacherna har bra koll på vilka branscher som behöver folk, säger han.

Omställningsprogrammet pågår i tre till sex månader, men Lernia finns till förfogande i tre år efter att den anställde blivit uppsagd.

Mer läsning

Annons