Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De kör på så svetten svider i ögonen

/
  • STEP-UP. Den tyngsta delen av passet är den med step-up brädorna. ”Svetten svider i ögonen”, säger Margareta Bülow, till vänster i bild, direkt efter passet.
  • LEDER. Maria Kjettselberg ledde gympapasset för sista gången. Nu väntar mammaledighet och hon tackades efter passet av med en blomma.

Skratt, svett och sammanhållning. I veckan avslutades årets säsong av aerobics och gymnastik i Skärplinge.
Arbetarbladet hakade på och testkörde ett pass.

Annons

Som arrangör står Skärplinge Gymnastikklubb. Passet inleds med schlagertema då bland annat Måns Zelmerlöfs ”Hope and glory” pumpar ur högtalarna. Utanför är det sommarvärme och dörren till Ol Andersskolans gymnastiksal står öppen för att släppa in lite frisk luft. De motionssugna kvinnorna rör sig i takt med till musiken.

– Kom igen nu, högre upp med knäna, ropar ledaren Maria Kjettselberg.

Hon kör hårt med sin grupp, trots att hon själv är gravid i sjätte månaden. Närheten, sammanhållningen och det billiga priset är flera fördelar som nämns när man frågar gruppdeltagarna varför det är bra med aerobics på hemmaplan.

– Det här är jätteviktigt för orten och de flesta tar sig hit utan problem. Det är bra att det finns lokalt, annars tror jag många skulle strunta i motionen, säger Margareta Bülow.

Halvvägs in i passet plockar alla fram sina step-up brädor. Den tyngsta delen av det timslånga passet är på precis på väg att börja. Jannicke Sikberg tar två steg framåt, sparkar i luften och återgår till ursprungsläget.

– Jag har gått här ett par år nu. Det är bra att det finns på en så liten ort och det passar bra eftersom mina barn är aktiva i samma förening, säger hon.

Passet avslutas med lite stretching och efter det avtackas Maria Kjettselberg med en blomma.

– Nu ska jag vara mammaledig, säger hon och ler. Om jag kommer tillbaka nästa termin så blir det i form av utövare.

Annons