Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De reser 1 200 mil om året

/
  • ROLIGA. Musikalclownerna Rossyan Clowner drog ned ett och annat skratt.Foto: Cirkus Maximum
  • JONGLERING. Syskontrion Vinicki Smaha från Tjeckien kan hålla en och annan kägla i luften.
  • FART. Det är full fart från början då Cirkus Maximum drar igång årets föreställning, som  i kväll ges i Sandviken.
  • LUFTTRICK. Trapetskonstnärerna Vicky och Pablo Garcia fick publiken att dra efter andan där de hängde högt upp i luften under en silverglänsande raket.

Sjölejon som dansar och applåderar
En clown med en självspelande jacka.
Cirkus Maximum gästar Tierp och Sandviken.

Annons

Föreställningen gavs under onsdagskvällen i Tierp, och i kväll visas cirkusen i Sandviken. Arbetarbladet såg ihop med 400 andra showen i Tierp. Moa Melin och Märtha Käll, 6 år, var båda spända inför föreställningen.

– På tv såg jag hur de kastade tårtor på varandra, sade Moa innan manegen tändes upp.

Märtha mindes hästarna hon såg förra gången hon var på cirkus.

Det var snarare estetiskt än humoristiskt som föreställningen inleddes. In kom vackra vita hästar som i full frihet travade runt. Dressören fick dem att dra upp tempot och till och med bocka efter avslutat värv.

Dansande sjölejon

Så bjöd syskonen Vinicki Smaha från Tjeckien på ett jonglering i den högre skolan. Fast det var så klart clownerna som drog ned skratten. Yann gav brorsan Hector en självspelande jacka. Så bjöds publiken på smäktande dragspelstoner, med tryckningar på både mage och bak.

Sjölejon visade sig vara smidiga varelser som kunder balansera bollar, stå på framfenorna och rulla runt. Plötsligt bjöd den största besten upp husse Ingo till dans.

Publiken drog efter andan då trapetskonstnärer hängde högt upp i luften under en silverglänsande raket. Alla människokonster till trots hade Moa en klar uppfattning i pausen, innan barnen fick chans att umgås med djuren i stallarna.

– Hästarna var bäst.

Annons