Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De ska föreläsa för drottningen

/
  • TILL SLOTTET. Birgitta Clarke, ordförande i Ungdomsnätverket i Tierp, samt Victor Persson, styrelsemedlem, ska till Stockholms slott för att berätta om Ungdomsnätverket inför drottningen. I bakgrunden syns det blivande hälsohuset i Tierp.

Ungdomsnätverket ska till Stockholms slott och föreläsa inför drottningen.

– Det känns nervöst, säger Birgitta Clarke, ordförande i nätverket.

Annons

Ungdomsnätverkets arbete i Tierps kommun har spridit sig ända till huvudstaden. 17 november ska Brigitta Clarke och nätverkets styrelse, samt företagaren Dan Tibring, Karin Herbertsson, rektorn på Aspenskolan och ungdomspolis Ulrica Hillerstig till Stockholms slott. De har blivit inbjudna av Drottning Silvias hjälporganisation, World Childhood Foundation, för att föreläsa om sitt arbete.

– Det ska bli en rolig grej. Vi ska berätta om bakgrunden, vad vi gjort, hur det ser ut nu och vad vi tänker göra i framtiden, säger Birgitta Clarke som tycker det ska bli kul att höra de andra föreläsarna.

2008 bildades föreningen Ungdomsnätverket i Tierp. Föreningen har gjort en ungdomsfilm, deltagit vid trygghetsvandringar, politikerträffar och besökt skolor. Nu jobbar de för att öppna ett Hälsohus i gamla möbelaffären i Tierp.

Där ska finnas aktiviteter för ungdomar, samt en stödjande verksamhet för de barn och unga som mår dåligt. Just nu jagar de sponsor för att kunna bygga om huset. Pengar till anställda har de redan fått.

– Vårt mål är att öka självkänslan hos barn och ungdomar, få ned ungdomsbrottsligheten och nolltolerans till droger, säger Clarke.

Mer läsning

Annons