Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Det värsta jag varit med om”

/
  • INGEN NÖD. ”Jag har haft matlåda och banan så det har inte gått någon nöd på mig”, säger Peter Broo.
  • SOPBIL I DIKET. Vägarna i och kring Söderfors var glashala på måndagsmorgonen. Flera fordon åkte av vägen mellan Mehedeby och Söderfors.

– Det värsta jag har varit med om och jag har kört sopbil i över 20 år, säger Peter Broo sittande med sopbilen i diket.

Annons

Vid 11-tiden kom Peter Broo körande med sin sopbil från Mehedeby på väg till Söderfors. Vid en mindre kurva kanade han av vägen. Broo som kört sopbil i Tierps kommun i 23 år har aldrig varit med om ett sådant halt väglag.

Bilen fick en smäll själv klarade han sig bra och var vid gott humör vid 17-tiden när han suttit sex timmar och väntat på bärgning. Men det skulle dröja ytterligare innan hjälpen kom. En kilometer bort hade en lastbil åkt av och höll på bärgas. 200 meter framför honom stod en åkare och väntade på att vägen skulle sandas så han skulle tordas åka.

Vid 16-tiden kom sandbilen – men den hann inte mer än passera åkaren innan även sandbilen åkte av i en skarp kurva.

Peter Broo tog väntan med ro och hade lätt till skratt trots den långa väntan på plats.

– Jag har haft matlåda och banan så mig har det inte gått någon nöd på. Jag vill bara komma hemma nu så jag hinner göra ordning matlådan till i morgon, säger Broo.

Vägarna kring Söderfors drabbades värst när ishalkan slog till. All busstrafik var inställd till och från Söderfors fram till klockan tio på förmiddagen.

Mer läsning

Annons