Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsolyckan ska utredas

Polisbilen gjorde en vänstersväng för att ta upp jakten på ett fordon. Då körde mc-föraren rätt in i sidan på bilen.

Annons

Nu ska Riksenheten för polismål utreda om patrullen är ansvarig för dödsolyckan.
– Vi vill inte spekulera i det här utan lämnar det till andra att bedöma, säger Christer Nordström, presstalesman vid Uppsala polisen.

Vid olycksplatsen vid Gatmot utanför Tierp har människor tänt ljus, lämnat blommor och skrivit hälsningar till den omkomne 25-årige mc-föraren. Under fredagskvällen ska man ha en minnesstund i Örbyhus kyrka.
– De här är obegripligt. Fruktansvärt, säger Mikael Bedrup komminister i Tolfta församling, som ska leda minnesstunden.

Han berättar att flera ungdomar tagit kontakt med honom via facebook och efter anhörigas godkännande anordnades en minnesstund för den omkomne mannen.
Det var vid 13.40-tiden på torsdagen som 25-åringen körde in i en med en polisbil vid Gatmot på väg 292 utanför Tierp. Polispatrullen mötte en vit bil som de kände igen och när den vita bilen svängde in på en mindre väg gjorde patrullen en vänstersväng för att följa efter. Då small det till i bakre delen på polisbilens sida. En ung man på mc- körde rakt i polisbilen. Han fördes med ambulanshelikopter till Akademiska sjukhuset i Uppsala - men hans liv gick inte att rädda.

De båda poliserna chockades av händelsen och har ännu inte förhörts.
Enligt Christer Nordström kommer de att samla ihop allt material och skicka det till Riksenheten för polismål som ska utreda händelsen och om någon gjort sig skyldig till brott.

Mer läsning

Annons