Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyr nota för ny is

Notan för det trasiga isaggregatet i Vegahallen riskerar att gå på miljonbelopp. Skälet är att grejerna är gamla och behöver bytas ut. Något som ytterst kan bli en fråga för politikerna att avgöra.

Annons

– Kompressorerna är 40 år gamla. Hela aggregatet behöver egentligen rustas. Men det kan även bli så att allt måste bytas, säger Tony Persson, planeringsingenjör vid Tierps kommun.

Tony Persson är noga med att påpeka att kommunen gör allt för att ishockeyn åter ska kunna spela och träna i Vegahallen. Men ett isaggregat är tekniskt komplicerat – och åldern på maskindelarna varierar.

Jagar nytt

Kommunen jagar en ny ammoniakbärare eftersom den nuvarande läcker. Just det som man lagade tidigare i höst för ungefär 250 000 kronor – och som för snart fem år sedan köptes nytt för en halv miljon kronor.

Enligt Tony Persson överväger man även att byta fler delar för att aggregatet inte ska gå sönder på nytt. Ett annat alternativ är att det blir ett helt nytt aggregat – vilket skulle innebära en kostnad på miljonbelopp. En fråga som i sådana fall lär landa på politikernas bord.

– Vi är ställda inför ett faktum att det måste bli is i Vegahallen. På något sätt vill vi ha en problemfri anläggning som håller i flera år. Bättre grejer skulle också innebära en billigare drift.

Annons