Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever tänder eld på sig själva

Det finns elever på Aspenskolan i Tierp som sprutar deodorant på sig själva och tänder på. Företeelsen ska även visas på en film på Facebook.

Annons

– Det låter helt sjukt. Om det är en brännbar gas kan det ta eld i kläderna och ge allvarliga brännskador, säger Joacim Lindström, styrkeledare vid Räddningstjänsten i Tierp.

Filmar beteendet

I ett brev till föräldrar berättar en lärare om saken. Hon skriver att skolan fått kännedom att det finns elever som sprutar parfym eller deodorant på sig själva och tänder på. Något som finns förevigat på filmen. Läraren betonar att skolan ser allvarligt på det inträffade. Hon uppmanar föräldrar att höra av sig om de får reda på vilka de inblandade är. Läraren vill också att föräldrarna varnar sina ungdomar.

”Låter barockt”

Produktionschef Peter Björebo, med övergripande ansvar för skolorna i kommunen, säger att han aldrig hört talas om företeelsen. Han tycker att det låter barockt.

– Det är synnerligen allvarligt om det är så, säger Björebo.

Han ska nu ta kontakt med de båda rektorerna på Aspenskolan för att ta reda på omfattningen av problemet. Arbetarbladet har utan framgång sökt rektorerna för en kommentar.

Mer läsning

Annons