Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Esteter bjöd på rockig julkonsert

/
  • ÖS. Läraren Rick Taub, Lisa Persson och flera elever på estetiska programmet öser loss under julshowen i Möbeln.
  • SVÄNGIGT. Sångerskan Cecilia Willén och hennes medmusikanter levererade svängig julmusik.
  • JULKORV. Lisa Persson, Viktor Brodin och Veronica Elf sjöng om korvgubben som sålde julkorv men hade sorg, ett arrangemang på Ove Thörnqvist
  • ROCKIGT. Ensemblen med elever från de tre årskurserna på estetiska programmet, musik, gav gymnasieeleverna en dos rockig julmusik.

Det var den sorgsna korvgubben som sålde julkorv i låda.
Andra låtar handlade om rödbetssallad och hårda paket.
Estetiska programmet i Tierp bjöd på en rockig julkonsert.

Annons

Tre gånger under tisdagen och lika många gånger på onsdagen ges konserten i Möbeln, Tierp. Inbjudna är grundskolan och gymnasiet. Temat för musiken - framförd med sång, gitarrer, trummor och synth - är julen. Kända låtar har gjorts rockiga. Innan det är dags för spelningen för Högbergsskolan (gymnasiet) berättar lärarna Rick Taub och Johan Mattsson att kvalitén på undervisningen höjts denna termin tack vare de nya fina lokalerna i Möbeln. Något eleverna själva instämmer i.

– Nu har vi en riktig musikstudio, förut spelade vi i en källare. Jag känner mig mer motiverad att satsa på musiken, säger Elin Larsson som går i tvåan.

Spelningen inför skolkompisarna på Högbergskolan var annars den riktiga prövningen för ensemblen.

– De är mer kritiska än eleverna i grundskolan som stod upp och diggade, säger Cecilia Willén och hennes spelkompisar instämmer.

Annons