Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för knivhugg

En man i 20-årsåldern, från Tierp, döms till ett år och tio månaders fängelse efter att ha knivhuggit en bekant i ryggen flera gånger.

Han ska dessutom betala ett skadestånd till offret på drygt 42 000 kronor.

Annons

Händelsen inträffade i i Uppsala i oktober förra året. 20-åringen besökte mannens lägenhet sent en kväll för att sälja en mobiltelefon.

De drack te och mannen erbjöd 20-åringen att sova kvar då det var sent. När han stod och borstade tänderna i badrummet släcktes lampan och 20-åringen knivhögg honom i ryggen utan förvarning.

Mannen drog ut kniven och det uppstod tumult i lägenheten innan 20-åringen lämnade lägenheten. Den sårade mannen ringde en vän som skjutsade honom till akuten för vård. Där konstaterades att han hade tre jack i ryggen som var 1,5–4 centimeter djupa. Dessutom hade han bitmärke på vänster hand.

20-åringen, som nekade i rätten, har tidigare i polisförhör medgett att han huggit mannen i ryggen då denne lovat att köpa hans iphone men vägrat betala den summa de kommit överrens om.

Tingsrätten tycker att den sårade mannen har gett ett trovärdigt intryck och ser ingen anledning att misstro hans berättelse.

20-åringen döms till fängelse för grov misshandel.

Mer läsning

Annons