Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Far och dotter ska sprida doft av nybakat

/
  • öppnar bageri. Bo Lindberg med dottern Felicia håller på att renovera lokalen för fullt. I höst ska Bageri och konditori Royal öppna i gamla Cafe Corners lokal.

Nu ska doften av nygräddade bullar åter spridas över Tierp. I oktober öppnar bagar­familjen Lindberg från Lövstabruk bageri och konditori i köpingen.
– Vi tror på det här, Tierp behöver ett kondis, säger bagaren Bo Lindberg.

Annons

I oktober hoppas Bo Lindberg att lokalerna, där gamla Konditori Royal en gång låg, ska vara redo för nyöppning. Namnet blir kvar men all inredning är ny, lokalerna har rustats upp och nu finns där ett bageri. Där ska Bo, hans fru Ritwa och dottern Felicia baka ”goda bullar på riktigt smör”.

– Och så blir det lättare luncher, mackor, sallader. Fast framför allt traditionellt gott fika, säger Bo som tycker att det saknas ett mysigt kafé i Tierps Köping.

– Det finns väldigt mycket god service här, men ett riktigt trevligt kafé med gott fika saknas verkligen, konstaterar Bo som är fjärde generationen i en riktig bagarfamilj.

Han är född och uppväxt i Lövstabruk och när lokalen där Café Corner, som nyligen gick i konkurs, blev ledig såg Bo sin chans att stilla sin hemlängtan samtidigt som han och familjen fick en ordentlig utmaning.

– Men vi gillar utmaningar. Och eftersom jag själv är från Tierp vet jag att ett kafé och bageri är efterlängtat.

Han betonar att konditoriet ska vara en plats för alla och lovar samtidigt att han tar med sig goda recept från Stockholm där han i dag jobbar som bagare.

– Men inte priserna. De blir kvar i Stockholm, här i Tierp blir det andra priser, mer humana. Det ska inte vara en lyx att komma till oss och fika.

Bos personliga favorit är Budapestbakelser och kanelbullar på riktigt smör och mandelmassa och han lovar att det kommer att finnas gott om godsaker när bageriet slår upp portarna.

– Jag har pärmar med recept som täcker två-tre meter i bokhyllorna, säger han med ett skratt.

Mer läsning

Annons