Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Får tio körlektioner

/
  • HÖGBERGSSKOLAN. Skolans rektor Odd Johnsen och kommunens produktionschef Peter Björebo ska diskutera elevernas protest nästa vecka.

”Det är varken bra för Högbergsskolans rykte eller elevernas motivation. Jag och rektorn ska träffas nästa vecka och sedan ska vi reda ut det här med eleverna”.

Det är Tierp kommuns produktionschef Peter Björebos besked till de elever vid omvårdnadsprogrammet som inte får körkort, jobb eller praktik – trots att de blivit lovade.

Annons

Arbetarbladet berättade på torsdagen om den turbulens som råder vid Högbergsskolans omvårdnadsprogram. Elever som inte får de förmåner som de lovats, praktik som avbrutits samt 1,5 lärartjänst på 60 elever.Produktionschefen, med ansvar för skolan, Peter Björebo och Högbergsskolans rektor Odd Johnsen ska diskutera saken nästa vecka för att efter höstlovet träffa eleverna.

Men Peter Björebo kan inte garantera att eleverna kommer att få det de blivit lovade. Det enda han kan ge besked om är körkortet.
– I augusti bestämde vi att det var ohållbart att hela körkortet betalas. Det fanns elever som tog 40 körlektioner och ändå inte kunde känna igen en växelspak. Därför har vi ändrat det till tio körlektioner med teori, vilket är tillräckligt för en bra grund.


– Om det är så att de har fått ett löfte om betalt körkort innan de sökte är det väldigt olyckligt. Men jag kan sanningsenligt säga att jag inte vet om det är så, men jag ska ta reda på det.

Mer läsning

Annons