Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Femmor klarar inte målen

/
  • HALVERING. Mellan 2006 och 2007 minskade andelen femmor vid Ol Andersskolan som klarade de nationella målen i matematik från 81 till 44 procent.

Hälften av femmorna i Ol Anderskolan, Skärplinge, klarade inte de nationella målen i matematik förra året.
Nästan lika illa ställt var det på Örbyhus skola och Björkängsskolan i Karlholmsbruk.
Det blev också en försämring mot året innan.

Annons

– Resultatet i matematik är ett stort bekymmer, men det gäller inte bara Tierp utan hela landet. Vi har en speciell utvecklingsgrupp med lärare från gymnasienivå till förskolan som tittar på vad som kan göras, säger förvaltningschef Jan Rosenfeld.

Måluppfyllelsen har också mellan 2006 och 2007 försämrats. 2006 klarade 80 procent av eleverna i Skärplinge och Örbyhus målet.

Även på Vendels skola och Björkängsskolan har resultaten sjunkit. Rosenfeld poängterar dock att det främst är större skolor där det går att göra jämförelser.

I Vendels skola gick det 13 elever och varje elev motsvarade hela 8 procent. Dessutom kan nytillkomna invandrarelever dra ned resultatet.

Det finns även goda resultat i kommunens skolor.

På Centralskolan klarade 91 procent av eleverna målet i femman 2007. Året innan var det 60 procent. På Tallbacksskolan i Månkarbo fick alla femmor grönt ljus, 2006 var det 78 procent.

– Några skolor har jobbat systematiskt och föredömligt med matematik. De har studios där eleverna får jobba intensivt.

Även när det gäller svenska och engelska har nivån generellt sjunkit mellan åren. 71 procent av eleverna vid Hållnäs skola klarade målet i svenska 2007, mot 89 procent 2006.

När det gäller de nationella målen i matematik i årskurs nio ligger Tierpsskolorna på 85, 9 procent, att jämföra med riksgenomsnittet på 89,3 procent.

Mer läsning

Annons