Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fildelningssnack fick fart på Tierpselever

/
  • brott och straff. Det handlade både om strafflängder och nedladdning av musik då Thomas Bodström (S) besökte Högbergsskolan i Tierp.

Eleverna var mycket aktiva då Thomas Bodström (S) besökte Högbergsskolan i Tierp. Fildelning, strafflängder och högre studier avhandlades under träffen på onsdagen.

Annons

Efter att Thomas Bodström, ordförande i justitieutskottet, dragit en inledning om oppositionens budget jämfört med regeringens var det dags för en frågestund. Det var dödstyst. Så tryckte Bodström på rätt knapp, ”fildeningsknappen”.

Mer än hälften av de 60 eleverna i aulan tyckte att man ska få ladda ned musik gratis. Samtidigt var det många som ansåg att banden ska få betalt för sin musik.

– Det är just det som är problemet, okända band som inte får betalt. Per Gessle säljer skivor ändå, sade Thomas Bodström.

– I stället för att lägga ned resurser på att stoppa fildelning borde skivbolagen lägga ned tid på att hitta nya sätt att tjäna pengar för artisterna, ansåg Alexander Boström, teknikprogrammet.

Thomas Bodström undrade vad ungdomarna tyckte om strafflängder. Några i församlingen var för dödsstraff. Frida Wallberg, samhällsprogrammet, tror inte på fängelse för att sona ett brott.

– Jag tror på mer vård, människor behöver inte låsas in, sade hon.

Läraren Henrik Magnusson undrade vad Bodström hade att säga till Tierpselever som funderar på att plugga till jurist.

– Det är en bra utbildning där man kan jobba som advokat, åklagare, på privata företag och kommuner, sade Bodström som berättade att hans studielån låg på 150 000 kronor.

– Men jag slapp låna en del då jag också fick betalt av AIK, sade den gamle allsvenska försvararen.

Efter skolbesöket drog Thomas Bodström vidare till arbetsförmedlingen där han presenterade socialdemokraternas skuggbudget och pratat med personal och arbetslösa

Mer läsning

Annons