Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler elever kan bli misstänkta för brott

/
  • UTANFÖR SKOLAN. Misshandeln ska ha skett vid busslingan intill Aspenskolan. Flera elever hördes av polisen under onsdagen.

Elever vid Aspenskolan och Högbergsskolan har hörts om den våldsamma misshandeln på tisdagen. En tonårspojke är misstänkt för grov misshandel.

Annons

Polisen utesluter inte att fler kan delges misstanke om brott.

– Än så länge är det en person som är misstänkt. Det kan bli fler, säger Bertil Danielsson, biträdande närpolischef vid polisen i Tierp.

Polisen är mycket förtegen om vad som hände vid busshållplatsen utanför Aspenskolan på tisdagseftermiddagen. Klart är att två tonårspojkar bråkade med varandra och att en av dem blev skuren med ett vasst föremål i ansiktet.

Den skadade personen fick ett fem centimeter långt jack i pannan. Det syddes vid akuten i Tierp. Enligt uppgifter till Arbetarbladet ska tillhygget vara en kniv som hör till skolan.

– Jag kan inte gå inte på det av utredningstekniska skäl, säger Bertil Danielsson.

Fler förhördes

Flera personer befann sig på platsen och polisen ägnade onsdagen åt att höra flertalet av dem samt skapa sig en bild av vad som hänt.

De inblandade personerna är elever från både Aspenskolan och intilliggande Högbergsskolan.

Skolornas rektorer vill inte uttala sig om något som har med polisutredningen att göra. De är noga med att påpeka att händelsen inträffade utanför skolområdet efter skoltid.

– Men det är såklart inte så att det här är något som vi inte bryr oss om. För mig är det så att både fritid och skola hör ihop. Konflikter stängs ju inte av bara för att man kommer till skolan, säger Karin Herbertsson, rektor vid Aspenskolan.

Hon berättar att lärarna har pratat med eleverna om händelsen.

– Vår uppfattning är att man ska prata om det och inte låtsas som att ingenting har hänt. Men det finns inget trollspö att ta till när sådant här händer. Samhället, föräldrar och skola måste tillsammans hjälpas åt att uppfostra barn.

Har pratat med eleverna

Även vid Högbergsskolan har tisdagens misshandel tagits upp.

– Jag har personligen pratat med våra elever som varit inblandade i det här. Vi jobbar aktivt mot det, men sådana här händelser kan dyka upp, säger skolans rektor Odd Johnsen.

Mer läsning

Annons