Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera anlagda bränder i gamla Pricks bageri

/
  • GRANNE MED BRANDSTATION. Brandstationen ligger mitt emot Pricks bageri ,där någon hade anlagt flera bränder under torsdagskvällen. Så någon längre utryckningssträcka för räddningstjänsten blev det inte.
  • Under fredagen gjordes en teknisk undersökning av brandplatsen i Pricks bageri i Tierp. Det rör sig om mordbrand, en brandhund indikerade spår av brännbara vätskor.

(Ny version 17.30) Flera bränder bröt ut i Pricks gamla fabrikslokal i Tierp på torsdagskvällen.

Polisen rubricerar händelsen som mordbrand.

Annons

Ingen person skadades vid branden som upptäcktes strax före klockan 23 av en privatperson. Det blev brand- och rökskador inne i huset. Spridningsrisken bedömdes som liten då den gamla industribyggnaden är tom.

Enligt polisen råder det ingen tvekan om att bränderna är anlagda.

– Det är uppenbart att man har tänt eld på flera ställen. Räddningstjänsten fann flera brandhärdar. Bland annat har man tänt på gamla lastpallar, berättar Christer Nordström, Uppsalapolisens presstalesman.

Polisens tekniska undersökning bekräftade misstanken om anlagda bränder. Brandhunden Kenzo markerade brännbara vätskor på flera ställen.

– Han visar aldrig på något som inte finns. Det här var gjort på en halv minut för honom, säger hundföraren Lars Ekström.

Polisen Karl-Gunnar Molneryd konstaterar att det finns åtminstone fem brandhärdar

– Det har brunnit skapligt på ett ställe upp mot taket. Förövarna har krossat ett fönster och klättrat in. Vi har säkrat vissa spår efter dem, vad det är berättar jag inte, säger Molneryd.

Produktionen vid Pricks bageri lades ned vid årsskiftet 2004-2005. Huset ägs numer av en företagare från Uppsala som planerar bostäder där. På grund av lågkonjunkturen har han dock lagt planerna på is.

Annons