Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera vill bygga på ”Cirkusplatsen”

/
  • TILL SALU. ”Cirkusplatsen” precis bakom den svarta bilen som kommer åkandes på Gävlevägen är ett hett villebråd bland mäklare i Tierp. Flera företag har visat intresse för att köpa den 7 000 kvadratmeter stora tomten, som ligger mittemot OKQ8, för att bygga bostäder där.

”Cirkusplatsen” i Tierp är eftertraktad. Kommunen har fått flera förfrågningar från företag som vill bygga bostäder på marken. Nu senast Mäklarcentrum som har planer på 24 bostadsrätter.

Annons

I dag äger kommunen den 7 000 kvadratmeter stora tomten som i folkmun kallas ”Cirkusplatsen” i Tierp. Någon till-salu-annons har kommunen inte satt ut, men den senaste tiden har flera intressenter hört sig för om möjligheterna att köpa tomten.

– Kanske för att det börjar bli drag ekonomin igen. Företagen kanske börjar ana bättre tider, spekulerar Jan-Olof Åsén som är marksamordnare på kommunen, i intresset för fastigheten.

Vill sälja tomten

Något tänkbart pris finns inte, men Åsén berättar att det finns en efterfrågan för lägenheter och att kommunen är absolut intresserade av att sälja tomten.

– Det är jättebra att det finns intresse från flera håll, nu är det upp till kommunen att titta på de olika företagen och intresseanmälningarna och sedan ska det till ett politiskt beslut.

I går lämnade Mäklarcentrum in sina önskemål för tomten. Företaget har planer på 24 bostadsrättslägenheter fördelat på sex flerbostadshus och helst vill man börja bygga till hösten.

Mer läsning

Annons