Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flicka tände på timmerstuga - döms för mordbrand

En tonårsflicka brände ned en timmerstuga i Norduppland i somras.

Nu döms hon för bland annat mordbrand och misshandel.

Annons

Det var under en natt i somras som räddningstjänsten larmades till en gård i Norduppland. När de kom fram stod en timmerstuga i full brand. Ett bostadshus intill var nära att fatta eld. Brandmännen vattnade på bostadshusets fasad för att rädda det - men timmerstugan brann ned.

Polisen misstänkte omedelbart att det var anlagt och inledde en utredning om mordbrand.

En tonårsflicka som vid tillfället var familjehemsplacerad på gården har nu dömts av Uppsala tingsrätt för gärningen. Flickan erkänner brottet.

Enligt domen hade hon druckit alkohol vid tillfället och tidigare på kvällen misshandlat och hotat husägaren. Tonårsflickan lämnade platsen för att senare komma tillbaka och krossa rutorna på huset. Då upptäckte husägaren att det brann i den intilliggande timmerstugan och larmade räddningstjänsten.

Flickan döms för misshandel, olaga hot, skadegörelse och mordbrand i samband med händelsen. Hon döms även för våld mot tjänsteman på annan ort i Sverige.

Tonårsflickan, som inte är hemmahörande i Norduppland, döms till ungdomsvård. Hon döms även att betala ett skadestånd på 80 000 kronor till husägaren samt 5 000 kronor till ägaren av timmerstugan.

 

 

 

 

Annons