Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folk bor i husen utan att betala

/
  • SKA RUSTAS. Vallgrind är ett av de områden som fastighetsägaren vill åtgärda i Söderfors.

Skadegörelsen fortsätter vid de vanskötta hyresfastigheterna i Söderfors. Trots att de nya ägarna bytt lås och fönster på husen sker inbrotten på nytt.

Annons

– Det känns jättetråkigt när vi försöker göra det lite schysst i områdena, säger en representant för fastighets- ägaren.

Ägaren Restaurang Gerdas Holding AB har genomfört en inventering av fastigheterna.

– Trots våra åtgärder sker det ny förstörelse. Det verkar röra sig om fem–tio personer som bor i några av fastigheterna på eget bevåg utan att betala för sig, säger representanten, som inte vill ha sitt namn i tidningen.

Personerna som vistas där säger att de bara är på tillfälligt besök.

– Vi kommer att sätta upp lappar med tydligare besked att de som inte betalar hyra till oss måste flytta. Jag hoppas att de gör det frivilligt för vi vill inte ha något bråk. Men vi kan inte ha det klientelet hos oss, och nästa steg blir att ta hjälp av polisen och kronofogdemyndigheten, berättar representanten.

Enligt honom finns problemen i samtliga av fastigheterna. Men han betonar att det även finns hyresgäster som sköter sig och betalar. I ett av husen kommer de att hjälpa en hyresgäst som bott länge i huset att hitta en ny bostad.

– För närvarande är det inget bra ställe att bo på.

När det gäller skicket på byggnaderna är en fastighet på Cronstedts väg och ett hus i området Vallgrind mycket nedgångna, med bland annat fuktskador.

Fastighetsägaren har fått förlängd tid av komkommunen för att inventera exakt vad som behöver göras. Målet är att husen även i fortsättningen ska hyras ut.

Enligt representanten ångrar de inte att de tog över husen, som de fick som betalning för en skuld.

– Vi får göra det bästa av situationen, säger han.

Övriga byggnader har fastighetsägaren gott hopp om att kunna åtgärda.

– Det är gamla hus som inte har underhållits. Men vi tror att vi ska kunna fixa dem utan större renoveringar.

Mer läsning

Annons