Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrar krävde svar

/
  • sökte svar. Oroade föräldrar undrar var deras barn ska gå i skolan till hösten. En utredning har konstaterat att inomhusmiljön är så dålig att barnen inte kan gå kvar i skolans lokaler och nu måste kommunen hitta nya. I går träffade ledningen, med Peter Björebo och Leif Lagman, i spetsen de upprörda föräldrarna som vill ha svar. ”Men vi fick ju inga svar alls. Helt värdelöst, politikerna som egentligen bestämmer skulle ha varit här,” sa en pappa efter mötet.
  • Vill inte riva. ”Vi lovar att det inte finns någon dold agenda, vi vill inte riva skolan. Vi jobbar efter förutsättningarna att det går att åtgärda problemen på skolan,” konstaterade produktionschefen Leif Lagman bestämt när flera föräldrar ifrågasatte skolans framtid.
  • måste hitta lösningar. Kommunens produktionschef Peter Björebo hade en tuff kväll i går när han informerade om Björkängsskolans framtid. ”Det här har tagit alldeles för lång tid. Nu ska vi arbeta intensivt med att hitta lösningar till hösten” sade Björebo.
  • informationsmöte. I går hade tjänstemännen som ansvarar för Björkängsskolans framtid kallat till informationsmöte kring inomhusmiljöutredningen.

Oroade och besvikna föräldrar och lärare krävde i går besked om Björkängsskolans framtid.

Men de ansvariga politikerna uteblev och tjänstemännen hade få svar att ge.

– Helt värdelöst. Vi vet ju fortfarande inget om vart våra barn ska gå i skolan till hösten, konstaterade arga och frustrerade föräldrar efter mötet.

Annons

I går hade tjänstemännen som ansvarar för Björkängsskolans framtid kallat till informationsmöte kring inomhusmiljöutredningen som genomförts.

Kvällens stora fråga bland föräldrar och lärare var förstås hur det blir till hösten – var ska eleverna gå i skolan om knappt två månader?

– Enligt utredningen som har gjorts finns det förutsättningar att ”rädda skolan”. Nu ska vi titta på ersättningslokaler till hösten och samtidigt ta in offerter för rusten, sade Peter Björebo, produktionschef, och slog med en gång bort föräldrarnas oro för att hela skolan skulle behöva rivas.

Bussas till Skärplinge

En idé för höstterminen som presenterades i går var att bussa mellanstadieeleverna till Skärplinge och en annan idé är att hyra in baracker.

– Vi är rädda för att våra barn ska bussas till andra orter, och att när det väl är dags för rust finns det inga pengar och då kommer politikerna lägga ner skolan. Då överlever inte Karlholm som ort, sade en pappa som tyckte att idén med baracker lät bäst.

– Baracklösningen är kostsam och vi måste hålla oss till de pengar vi har. Och hur mycket pengar det här får kosta är i slutändan ett politiskt beslut, poängterade Leif Lagman, produktionschef, i går.

Bland föräldrarna fanns ett sjudande missnöje med att ingen av de ansvariga politikerna fanns på plats i går.

– Fegt. De vågar väl inte komma hit och berätta att pengar är viktigare än våra barn, suckade en mamma.

Upprörda föräldrar

– Nu är ju mötet helt dödfött, ni kan ju inte ge några svar alls. Det är helt obegripligt att ni inte sett till så att politikerna är med här, sa en upprörd pappa och fick medhåll från en annan pappa som föreslog att eleverna skulle bussas till kommunhuset och att politiker och tjänstemän som arbetar i kommunhuset kunde få nya arbetsplatser i Björkängsskolans mögliga lokaler.

Förutom det stora missnöjet med att politikerna uteblev från mötet fanns också en oro kring hälsoaspekten.

– Inomhusmiljön har varit dålig länge. Vem ansvarar för vår och barnens hälsa? undrade en av lärarna.

Mer läsning

Annons