Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningar upprörda över UL:s prishöjningar

Kollektivtrafiken tål inga mer prishöjningar och bör på sikt bli kostnadsfri. Det menar fastighetsägarföreningarna i Älvkarleby, Marma och Mehedeby.

Annons

I en skrivelse till Upplands Lokaltrafik (UL), landsting och kommuner uttrycker representanter för fastighetsägarföreningarna sin oro för att täta höjningar av biljettpriserna leder till att människor istället tar bilen.

– Visst är det så. Det har varit flera kraftiga ökningar, framför allt av det populära 20-resorskortet, säger Sune Klippmark från Mehedeby fastighetsägarförening.

I skrivelsen tar Klippmark och hans kollegor även upp busslinjen 838 mellan Tierp och Älvkarleby och linje 501 mellan Skutskär och Gävle. Föreningarna är missnöjda med att 838:an inte går hela vägen till Gävle och att UL helt tagit bort linjens helgtrafik.

– Det är jättebra att vi har upptåget men man kan inte ta bort busstrafiken. Det finns folk som bor mellan tågstationerna och inte kan åka med någonting annat, säger Sune Klippmark.

838:an går till Skutskär och därifrån tvingas resenärer att byta till 501:an för vidare färd mot Gävle. Detta är någonting som föreningarna är kritiska mot. Man menar att en väntetid på upp emot 15 minuter slår hårt mot äldre, rörelsehindrade och synskadade.

– Nu får vi se om UL svarar, de brukar vara ganska snabba med det, säger Sune Klippmark.

Annons