Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försäkringskassan tillbaka i Tierp

/
  • Nya ansikten. Berit Freiman och Charlotte Svensson kommer att serva Tierpsborna med hjälp från både Skatteverket och Försäkringskassan.
  • Nöjd. Lars Irenéus är chef för Arbetsförmedlingen i Tierp. Han tror att de kommer att gynnas av att Skatteverket och Försäkringskassan flyttar in i lokalerna.
  • Samarbete. Arbetsförmedlingen har gjort plats i sina lokaler och anpassat sin utrustning för Skatteverket och Försäkringskassan.

Nu är Försäkringskassan tillbaka i Tierp. Tillsammans med Skatteverket öppnade de på onsdagen ett servicekontor i Arbetsförmedlingens lokaler.

Annons

– Vi kan inte vara experter på allt, men vi lovar att hjälpa alla så att de får svar på sina frågor, säger Charlotte Svensson, som kommer att jobba vid kontoret.

Våren 2007 lämnade Försäkringskassan Tierp. Två år senare är myndigheten tillbaka på orten. Samtidigt lämnar Skatteverket sina lokaler i gamla tingshuset. Istället öppnar de ett gemensamt servicekontor.

Två personer kommer att jobba för myndigheterna på heltid. Skatteverkets tidigare personal flyttas till Uppsala. Trots färre personer lovar projektledaren Anders Ågren att servicen kommer att bli bättre.

– Kontoret kommer att ha öppet fem dagar i veckan på heltid. Det hade ingen av myndigheterna klarat på egen hand. 99 av 100 kommer ärenden kommer vi att kunna svara på här. Den enda skillnaden är att det är nya ansikten, säger han.

En annan av anledningarna till sammanslagningen är att många har ärenden till båda myndigheterna - men vet inte var de ska vända sig.

– Är man till exempel ny i kommunen har man inte sällan ärenden till oss båda, och kanske även till Arbetsförmedlingen.

Tierps kommunalråd Bengt-Olov Eriksson (S) fanns på plats vid onsdagsmorgonens invigning. Han ser bara fördelar med servicekontoret.

– Det är väldigt bra att servicen samlas på ett ställe. Det allra bästa hade varit om vi haft det i kommunhuset ihop med Medborgarservice. Men lokalerna tillåter inte det. Nu blir det i alla fall på samma gata, säger han.

Det första servicekontoret i landet öppnade i Göteborg 2008. Det här är det andra i Uppsala län efter Enköping.

 

Mer läsning

Annons