Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försäkringskassan tillbaka i Tierp i september

Den nionde september kommer Försäkringskassan tillbaka till Tierp. Tillsammans med Skatteverket och Arbetsförmedlingen startar de ett gemensamt kontor på orten.

Annons

– Det finns ett uppdämt behov för det här. Boende i Tierp har under de senaste åren vänt sig till våra kontor i Gävle och Uppsala, men många har även trott att de kan gå till Skatteverkets kontor i Tierp med ärenden som egentligen rör oss, förklarar Tove Meisner, vid Försäkringskassan i Uppsala.

Myndigheternas nya gemensamma kontor kommer att ligga i Arbetsförmedlingens nuvarande lokaler i centrala Tierp.

– Vi jobbar hårt för att vara färdiga till nionde september, berättar Tove Meisner.

Syftet med det nya kontoret är att underlätta för kunderna. Inte sällan har personer ärenden som berör alla tre myndigheterna.

Två personer har anställts till det gemensamma kontoret. De kommer att kunna svara på frågor som gäller Skatteverket och Försäkringskassan. Arbetsförmedlingen har kvar sin nuvarande personal som tar hand om de ärenden som gäller dem.

Försäkringskassan stängde sitt kontor i Tierp våren 2007. Skatteverket håller i dag till i gamla tingshuset. De lokalerna ska bli det nya polishuset - personalen har successivt flyttats till Uppsala. Nu jobbar endast ett fåtal kvar.

– Det är en bra lösning. Vi har inte behövt göra några uppsägningar, och personalen vid det nya kontoret i Tierp kommer att kunna hjälpa till med samma frågor, även om det ibland kommer att röra sig om att slussa vidare, säger Anita Karlsson, vid Skatteverket i Uppsala.

Enligt henne är erfarenheterna goda från andra orter där liknande sammanslagningar gjorts.

– På några ställen har det varit svårt att bedöma hur mycket personal som behövts. Där har vi då anställt fler.

Annons