Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försenad sanering i Björkängsskolan

/
  • Under sommaren kulminerade oron för inomhusmiljön på Björkängsskolan med ett stormöte för föräldrar.
  • Oroliga föräldrar som deltog på ett möte på Björkängsskolan fick några dagar senare det lugnande beskedet att fukt- och mögelangreppen inte är farliga för barnen.

Kommunen utreder hur biblioteket och delar av förskolan kan inrymmas i Björkängsskolan i Karlholmsbruk. Därefter saneras den dåliga inomhusmiljön.

Annons

När vårterminen drar igång får eleverna undervisning i sina ordinarie klassrum. Inför höstterminsstarten stod det klart att ingen klass behövde flytta på grund av problemen med inomhusmiljön.

Experter kom fram till att mögel- och fuktskadorna inte var farliga för elever och lärare. Ventilationen har rengjorts och vissa klassrum har försetts med luftrenare. Men de stora åtgärderna är ännu inte påbörjade.

– I och med att biblioteket och Trollungarna – 4-5-åringarna i förskolan – ska in i skolan har det blivit försenat. Vi ska utreda hur mycket som behöver rivas och bytas ut, säger fastighetssamordnare Pernilla Rollén Sjöström.

En arkitekt ska utifrån önskemål från skolan och biblioteket rita på ombyggnaden. När byggplanerna är spikade görs större åtgärder för att förbättra inomhusmiljön.

– Då börjar vi med klassrum och tar sedan omklädningsrum och duschar.

Fastighetssamordnaren kan inte ge någon tidplan för åtgärdsarbetet. Hon säger att det ska bli någon gång under 2012. Hon lovar en dialog med föräldrarna när det gäller undervisningslokaler under arbetet.

Mer läsning

Annons