Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förskolan flyttar till grundskolan

I vinter kommer förskolorna Gyllingen och Pysslingen att flytta in i lokaler i Örbyhus grundskola.

Annons

– Det går färre elever på skolan. Tidigare var eleverna indelade i tre olika spår, nu har vi gjort om det så att förskolan upp till årskurs fem bildar två spår, säger rektorn Gunnel Linder.

Det är det sjunkande elevantalet som gjort att det blir plats för förskolebarnen. Eleverna i grundskolan kommer redan den här höstterminen att flyttas om. Under hösten kommer det att bli ombyggnationer för att anpassa förskolans del av byggnaden till verksamheten.

– Där det har varit skolsalar kommer man att få flytta en del väggar så att några av rummen blir mindre. Dessutom kommer det att behövas plats för skötbord och man måste anpassa köket, säger Gunnel Linder.

Genom att flytta förskolebarnen till grundskolans byggnad vill kommunen sänka lokalkostnaderna. Gyllingen och Pysslingen är i dag inhysta i lokaler som kommunen hyr externt. Enligt Gunnel Linder är föräldrarna till förskolebarnen positiva till förändringen, bland annat eftersom barnens utemiljö blir bättre. Förflyttningen beräknas bli klar senast 1 januari nästa år.

Mer läsning

Annons