Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förskolebarn visar charmiga gipsbyggen

/
  • STRIDSBEREDD. Jennifer visar hur hennes utvecklingsdinosaurie kan slåss.
  • JÄMFÖRELSE. Timmy och Liam jämför hur snabba och starka djuren är.
  • FIN HUND. Andreas har gjort en gullig hund i gips.
  • KOLLAR. Memets hund heter Utter. På bilden kollar också Liam och Timmy in andra skapelser.
  • STUDIEBESÖK. Förskoleklassen kollar resultatet av 5-åringarna ansträngning med gips, färg, flörtkulor och äggkartonger.Foto: Conny Svensson

Förskolebarnen i Skärplinge har med stor fantasi och flinka fingrar gjort gipsfigurer. Det är söta lejonungar, klappvänliga hundar och farliga dinosaurier.

Annons

– Det är en utvecklingsdinosaurie som heter Ronja. Om hon lutar sig framåt kan hon slåss med taggarna. Hon kan också slå med svansen, berättar 5-åriga Jennifer om sin färgglada skapelse.

Dinosaurien är gul-röd-blå med farliga rosa taggar på huvudet som kan användas i strid. Flera barn på avdelningen Solen, Linnéans förskola, har gjort urtidsdjur. Men här finns också fjärilar, hundar och gulliga kattdjur. Grunden till djuren är ballonger som täckts med gipsbindor.

– Man var tvungen att slå på gipsbindorna, berättar Jennifer.

Nu står det 16 skapelser i fönstret mellan rummen. Det är riktigt proffsiga byggen där äggkartonger, flörtkulor och elrör har blivit detaljer på djuren. På eftermiddagen kommer föräldrar och anhöriga för att se på utställningen. Bredvid djuret finns ett foto på barnet och en liten berättelse.

– Vi ska bjuda på rulltårta, berättar Clara.

Sedan vandrar djuren vidare till biblioteket på Ol Andersskolan där de ställs ut. Förskollärare Hanna Persson är mycket imponerad av barnens engagemang.

– De har haft en bild i huvudet hur djuret ska se ut eller gjort en teckning.

 

Mer läsning

Annons