Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt okej att servera alkohol

Kommunens restauranger med serveringstillstånd sköter sig bra. Det menar miljö- och hälsoskyddsinspektören efter att i helgen ha granskat elva av kommunens 16 restauranger som får servera alkohol.

Annons

Kommunens miljö- och hälsoskyddsinspektörer gör ungefär fyra gånger per år kontroll av nykterhet och ordning på restauranger som får servera alkohol. Dessutom kontrollerar de att det finns en serveringsansvarig på plats.

I fredags var det dags för årets andra kontroll och av de elva ställen som undersöktes hade två hunnit stänga och på två av de nio öppna restaurangerna fanns vissa anmärkningar.

– Leufstabruks Wärdshus hade en pubkväll som lockade så mycket folk att de inte hann hålla koll på alla gäster. Flera gick exempelvis ut med alkohol i handen, så från och med nu anser jag att de ska ha ordningsvakter när de arrangerar liknande tillställningar.

– Sedan har vi Söderfors Herrgård som inte hade korrekt serveringsansvarig på plats. Men det kan ha att göra med att de inte anmält personen som ansvarig till mig tidigare i år, säger inspektör Lisa Hellström. Överlag var kvällen lugn och ordningsam, förutom möjligen på Söderfors pizzeria.

– Där satt en märkbart påverkad man.

– Men personalen skötte sig bra och serverade inte mannen alkohol så jag har ingen anmärkning på det.

– Helgen var lugn och ingen blev av med serveringstillståndet, säger Lisa Hellström.

Mer läsning

Annons