Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtidsfika med politikerna

/
  • BYGG OM. Pensionärer vill att stationshuset byggs om med toaletter och biljettförsäljning. ”Det är ju det första man ser när man kommer till Tierp” säger en dam.
  • DISKUTERAR. Else-Marie Karlsson, Inga-Britt Söderlund, Lars-Olof Karlsson, Anders Söderlund, Gunnar Jansson (S) och Anna Grimberg (C) diskuterar vilket boende som behövs i Tierps kommun i framtiden.
  • TRYGGHETSBOENDE. Pensionärerna vill ha trygghetsboenden som Björken på alla orter i Tierps kommun.SHOPPINGBUSSAR. Inga-Britt Söderlund tycker att kommunen kan satsa på shoppingbussar till Tierps köping för de som bor i ytterområdena.
  • DIALOGKAFÉ. ”Det har varit i snitt 10-12 personer per gång” säger Anna Grimberg (C).
  • FRÅGOR. Det diskuterades friskt kring de runda borden i Borgenkyrkan när det femte dialogkaféet arrangerades.

Pensionärer i Tierp vill bo centralt med balkong och hiss. I Söderfors och Karlholm vill man ha en liten trädgårdstäppa. Det har förts fram vid kommunens dialogkaféer om framtida boende.

Annons

När Arbetarbladet hälsade på vid måndagens träff i Borgenkyrkan diskuterades det flitigt kring de runda borden. Politiker vid varje bord lyfte upp frågeställningar som; Hur vill du bo? Känner du dig trygg? Är Tierps kommun attraktiv att bo i?

– Kommunen måste våga satsa och inspirera byggfirmor att bygga i Tierp, sa Anders Söderlund.

– De borde locka med billig tomtmark där det ingår anslutningsavgifter, föreslog Lars-Olof Karlsson.

Else-Marie Karlsson tycker det är jättebra att det byggs i Pricks och hoppas att det byggs fler bostäder med hiss i.

Pensionärerna känner sig trygga i samhället och är ganska nöjda med hur de bor. Däremot saknar de mindre lägenheter i centrala Tierp, samt trygghetsboenden liknande Björken på alla orter. I Söderfors, Karlholm och Skärplinge finns ingen önskan om att flytta till centralorten.

– Där vill man bo kvar på orten, gärna i markplan och ha en liten trädgårdstäppa, berätta Anna Grimberg (C) en av politikerna som håller i dialogträffarna.

Det är femte orten de besöker och budskapet har varit tydligt – bygg nu! Pensionärerna ser ingen anledning till att vänta utan kommunen måste satsa för att utvecklas.

De tycker det är en attraktiv kommun att bo i, men vill gärna se en ombyggnad av stationshuset med toalett och biljettförsäljning. Dessutom vill de ha fler parkeringsplatser i centrum, samt bättre kommunikationer för de som bor utanför tätorten.

Inga-Britt Söderlund föreslog en satsning på shoppingbussar från ytterområdena in till Tierp.

– Vi har ett bra utbud av affärer här, säger Inga-Britt, nöjt.

Anders Söderlund tycker det är bra med dialogträffarna.

– Man får redan på en hel del, sen kan man föra fram sina förslag.

Mer läsning

Annons