Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fritidsgården i Tierp döpt

/

Nu är det klart vad ungdomens hus ska heta. Men något nytt namn blev det inte – i stället kommer det att heta Allaktivitetshuset Möbeln.

Annons

– Möbeln känner folk igen, även om vi egentligen ville ha ett helt nytt namn, säger Pia Holmgren, som är ansvarig för allaktivitetshuset.

Ett nytt namn har tidigare bland annat motiverats med att ungdomarna ska känna sig delaktiga i skapandet av allaktivitetshuset. Men valet föll ändå på ett mer välkänt namn.

Pia Holmgren öppnar dock för att det i framtiden kan döpas om, när allaktivitetshuset har blivit en del av ungdomarnas vardag.

Kommunen efterlyste en namntävling för att hitta ett bra namn på huset. Men intresset för tävlingen var litet. Pia Holmgren betonar dock att det är viktigt att ungdomarna själva känner sig delaktiga i skapandet av den nya fritidsgården.

– Vi har verkligen försökt med det. En grupp med 15 grabbar har varit med oss hela tiden. Men sen Unkan brann ned har det inte varit helt enkelt att hitta ungdomarna.

Allaktivitetshuset kommer att skyltas med sitt nya namn vid ingången, i riktning mot järnvägen. Men det kommer även att finnas en skylt där det står ”fritidsgård”.

Annons