Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FUB uppmanar kommunerna att söka pengar för bättre funktionshinderstöd

FUB Norduppland vill att kommunerna ska söka pengar till kunskapslyft för personal inom LSS verksamheter.

Annons

Regeringen har beslutat att kommunerna under 2016 ska få dela på 190 miljoner för en kompetenssatsning riktad till baspersonal inom funktionshinderområdet och äldreomsorgen.

– Vi önskar att kommunen ska prioritera de här pengarna till LSS-verksamheterna, säger Leif Rundlöf ordförande i FUB Norduppland.

I en skrivelse till Tierp och Älvkarlebys kommun påpekar FUB Norduppland betydelsen att satsningen i första hand bör riktas mot LSS-verksamheter i kommunen.

– Vi vill trycka på att det är viktigt med kunskapslyft för baspersonalen. De som har hand om de boende i den dagliga verksamheten, säger Leif Rundlöf.

Personalens kompetens är helt avgörande för verksamhetens kvalitet och därigenom möjligheten att uppnå goda levnadsvillkor för barn, unga och vuxna med utvecklingstörning.

FUB Norduppland vill uppmana kommunerna att söka medel från Socialstyrelsen senast 15 mars och att satsa dessa på att stärka kompetensen i kommunens verksamheter. Tierps kommun får 390 621 att fördela inom 2016. Älvkarleby kommun får 184 398 kronor att fördela. Skriver FUB Norduppland till kommunerna i sin skrivelse.

Mer läsning

Annons