Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fuktiga väggar och tak oroar i Björkängsskolan

Inomhusmiljön i hela Björk­ängsskolan i Karlholmsbruk ska undersökas.Detta sedan en lärare reagerat på dålig luft. Tidigare var det tänkt att man bara skulle åtgärda ventilationen.

Annons

– Vi ska göra en innemiljöutredning för att få ett samlat grep om vad som borde göras, säger fastighetssamordnare Ida Andersson på Tierps kommun.

Kollar priser

I utredningen ingår luftmätningar och prover på byggnadsmaterial. Så här långt har man undersökt delen där skolsalarna ligger. Prover som visar att luften är dålig. Nu ska badet och gymnastiksalen nagelfaras. Andersson säger att prover visar att det även finns fukt i väggar och golv. Kommunen gör just nu förfrågan till företag om priser för att utföra mätjobbet.

– Mätningarna ska vara klara till 31 maj, säger Andersson.

Inte förrän i sommar

Det betyder att åtgärder mot luftproblemen tidigast kan ske i sommar. Planerna i februari var att flytta runt eleverna mellan klassrummen medan man åtgärdade ventilationen. Nu har endast förskoleavdelningen Trollungarna flyttat till den gamla tandläkarmottagningen vid Karlitplan medan fritis fått deras lokaler på skolan. Detta för att utrymma lokalerna där luften var sämst.

På Björkängsskolan går 114 barn, från förskoleklass till sexan.

Mer läsning

Annons