Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra jobbar heltid med narkotikaproblemen

/
  • FÅR STÖD. Två drogterapeuter vid Resurscentrum för barn i Tierp jobbat riktat mot den grupp ungdomar som nu är aktuell i polisens narkotikautredning. Obs! Bilden är arrangerad.

Fyra personer vid Resurscentrum barn (RCB) jobbar heltid mot narkotikaproblemet bland unga.

– Vi har tagit ett tajt grepp kring det här, säger Anneli Lindblom, chef för RCB.

Annons

Som Arbetarbladet berättade igår är ett tiotal gymnasieungdomar misstänkta för narkotikabrott. Därtill finns det ett 50-tal ungdomar mellan 11 och 19 år som polisen bedömer är i riskzonen.

På Resurscentrum barn i Tierp finns ett tiotal anmälningar som de arbetar med efter speciella handlingsplaner. Fyra anställda har friställts för att arbeta mot ungdomarna.

– Vi har avsatt två pedagoger till Högbergskolan för att ändra undervisningsmiljön för några elever. Dessutom har vi två drogterapeuter som jobbar med behandlingar på olika sätt. Vi har även ökat bevakningen inom myndighetsgruppen och kortat ned utredningstiden, berättar Anneli Lindblom.

Hon betonar att det här är högt prioriterat och att de har regelbundna möten med socialtjänsten, öppenvård, polis och kultur och fritid för att jobba tillsammans kring detta.

– Vi har en överrenskommelse med skolan att de ska ha en högre beredskap nu och analysera frånvaron, säger Anneli Lindblom som uppmanar alla vuxna att larma om de ser unga som far illa.

Mer läsning

Annons