Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra mil till närmast turistbyrå

Den nya besökskartan över Uppland finns inte tillgänglig på rastplatsen Tre Ängar, norrut efter E4 vid Björklinge. Företagaren Monica Stork, Månkarbo, är kritisk till att inte kartan distribuerats på utlovat sätt.

Annons

– Jag tycker det är dåligt. Det är fyra mil till närmaste turistbyrå, säger Monica Stork som skrivit till Regionförbundet, Uppsala Tourism, Länsstyrelsen och företaget Sarasso, som tagit fram besökskartan över Uppland.

Hon tycker annars att kartan är stor och fin och ambitiöst gjord. Den är finansierad med annonsintäkter. Tämnarturism med Stork som ordförande har köpt annonser för 8 000 kronor i år och lika mycket nästa år. Stork vill uppmärksamma andra företag på att de kan ha blivit lurade, då hon menar att företaget inte hållit vad de lovat. Hon säger att kartan skulle ha synliggjorts vid Tre ängar på ljusväggen och som exemplar att ta med sig.

Uppsala tourism har tecknat avtal med Sarasso om framtagande och distribution av kartan. Vd Jojo Lindström uppger att orsaken till att kartan inte satts upp vid Tre ängar är att Vägverket inte hunnit få upp en ställning. Kartan finns däremot vid Mora Stenar mellan Knivsta och Uppsala liksom Torsberget i södergående riktning.

– Enligt avtalet skulle vi bara sätta upp kartan vid Tre Ängar. Men när det inte gick att få det klart där distribuerades den på ett 20-tal andra platser som campingplatser, turistbyråer och cirkulationsplatser. Vi skulle tryckt den i 50 000 exemplar men det blev dubbelt så många då det är en sådan succé, säger Peter Berg, Sarasso.

Jojo lindström, vd för Uppsala Tourism, säger att kartan absolut ska upp vid Tre ängar i år. Lindström uppger vidare att kartorna längre fram också ska finnas vid rastplatserna i Tierp och Dragon Gate.

– Det här är inte säsongsbetonat utan turism pågår hela året.

Annons