Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gabriel rammades av smitare

/
  • OLYCKSPLATSEN. Gabriel Levin vid Strömsbergsvägen där han blev påkörd av en smitare. Bakom står kompisarna som var med – Isac Löfgren, Philip Olsson och Johan Tilefors.

I söndags cyklade 18-årige Gabriel Levin längs Strömsbergsvägen i Tierp.

Då blev han rammad av en motorcykel – som smet från platsen.

– Jag hade tur som inte blev allvarligare skadad, säger Gabriel, som tvingats operera handen efter olyckan.

Annons

Det var vid 22-tiden som Gabriel och hans kompisar cyklade längs Strömsbergsvägen i riktning från Tierp. När de var i höjd med Tibrings markis och persienn hörde de ljudet av en motorcykel komma bakom dem från köpingen.

– Vi hörde att föraren gasade. Vi cyklade till höger på vägen och trodde att han gasade för att vi skulle flytta på oss. Men jag var längst ut på vägen och var därför tvungen att köra till vänster körfält.

Men det gjorde motorcykeln också och kollisionen var ett faktum. MC-föraren körde rakt in i Gabriel, som ramlade av cykeln.

Tvingades operera

Vid tidpunkten var det skymning, men sikten vid platsen är god. Dessutom är det en 50-sträcka. En hastighet som Gabriel och hans kompisar är säkra på att motorcykeln inte höll.

– Föraren körde över 100 kilometer i timmen, säger de enigt.

Motorcykeln slet upp ett djupt sår i Gabriels hand. Något han tvingats operera vid Akademiska sjukhuset i Uppsala.

– Senorna hängde ut, berättar Gabriel.

Smet från platsen

Motorcykeln höll på att köra av vägen vid kollisionen, men hittade balansen och satte av i hög fart. Föraren släckte lyset på fordonet.

– Det kan ha varit för att vi inte skulle hinna se registreringsnumret. Föraren visste ju inte hur det gått för Gabriel, han kunde ha dött, berättar Philip Olsson.

Gabriel fördes till Akademiska sjukhuset för vård. Kompisarna återvände till platsen dagen efter. Där hittade de ett trasigt bromshandtag som antagligen kommer från motorcykeln. Det har de lämnat till polisen.

Föraren bar svart hjälm och vanliga kläder. Motorcykeln var enligt dem en sporthoj med dubbla avgasrör.

– Men vi har ingen aning om vem det kan ha varit, säger Johan Tilefors. Jacob Hilding

Mer läsning

Annons