Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gräsrull och sånger på flera språk

/
  • MUSIKAKLISK. José från Nigeria fixar trumman under barnens sång.
  • SNURRIGT. Rajaa från Palestina  har den rätta rullen nedör slänten.
  • LEKFULLT. Nuray från Turkiet gör de rätta rörelserna i
  • TRIVS. Deego från Somalia gillar både familjedagen och Tierp. Just nu praktiserar hon på fritis och hon vill jobba med barn.
  • MUSIKAKLISK. José från Nigeria fixar trumman under barnens sång.
  • LYSSNADE. Nyroz Taimur med dottern Novin var två av åhörarna då Mattisborgens förskolebarn sjöng.
  • FESTPAR. Hibo från Somalia ihop med sonen Yousef, tio månader gammal, deltog i familjefesten.

Förskolebarnen sjunger på olika språk. Därefter rullar de nedför slänten innan de lassar in korv. Det är familjedag för invandrare i Tierp.

Annons

Platsen är Gammelgården i Tierp och den här tisdagsmorgonen tittar solen fram. Nätverket som arbetar med invandrarbarn och vuxna har för första gången ordnat en familjedag för gruppen.

– Vi vill visa att det finns mycket positivt kring invandrare, säger barnskötare Camilla Jonsson.

Hon jobbar på Mattisborgens förskola där det finns barn från 16-17 länder. På scenen ger de prov på sin sångförmåga. Åhörarna får höra den framföra både Idas sommarvisa och "hej-visan" på olika språk. I publiken sitter Nyroz Taimur, som härstammar från Syrien.

– Det är bra att de har en sådan här dag i Tierp, jag var med om liknande då jag bodde i Malmö. Fast det vore ännu bättre om det var fler svenskar med, säger hon.

Barnen funderar inte över sådana trivialiteter. Hos dem finns det bara kompisar, inte hudfärger och ursprung. De rullar nedför grässlänten medan vuxna gör i ordning grillarna. Inte hörs heller något retsamt "na-na-na-na-na", som enligt en fröken annars är ett uttryck som alla barn får med modersmjölken...

 

Mer läsning

Annons