Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hans lämnar Resurscentrum

/
  • ÅTGÄRDER. För ett år sedan blev Hans Johansson ny myndighetschef på Resurscentrum barn (RCB) i Tierp. När han nu går i pension har flera åtgärder vidtagits för att få ordning på enheten, där man behandlar ärenden med barn som far illa.

Efter ett år som chef för myndighetsgruppen på Resurscentrum barn (RCB) i Tierp går Hans Johansson i pension.
Kommunen ska nu söka hans efterträdare.
– Jag är inte speciellt orolig. Vi har en plan för rekryteringen och alla socialsekreterartjänster är besatta, säger Anneli Lindblom, chef för RCB.

Annons

Det rör sig om chefskapet för myndighetsgruppen som sysslar med barnaärenden, exempelvis anmälningar om barn som far illa. Under Johansson jobbar ett 15-tal socialsekreterare.

Ingen konflikt

När Freddie Eriksson för några år sedan blev utköpt av kommunen från tjänsten berodde det på en konflikt mellan honom och Lindblom. Så är det inte i fallet Hans Johansson.

– Samarbetet mellan mig och Anneli har fungerat bra. Jag går i pension för att jag fyller 65 år i oktober, säger Hans Johansson som tagit ut komptid tills dess.

Kommunen ska inom kort annonsera efter hans efterträdare. Tills vidare delar förste socialsekreteraren och Lindblom på uppdraget. Lindblom säger att det tar minst tre månader att få en efterträdare på plats.

I samband med att Freddie Eriksson avgick inspekterades enheten av Socialstyrelsen. Bakgrunden var att anställda och föräldrar larmat om att barnaärenden fungerat dåligt. Flera anställda hade också slutat för att de inte orkade med jobbet. Sedan dess har man fått ordning på enheten.

– Men det är unga medarbetare som bara jobbat något halvår på sitt första socialsekreterarjobb. När socialtjänsten fungerar finns det någon att vända sig till för folk och då ökar arbetsbördan. Det är mycket som ligger på förste socialsekreterarens och Lindbloms axlar, säger Hans Johansson

Har du något råd till politikerna angående enheten?

– Nej, de har ansvaret vad gäller budgetering. Om inte blir det tjänstemannastyre, svarar Hans Johansson.

Mer läsning

Annons