Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är stället för både kropp och själ

/
  • Pernilla Edling, Ita Keding och Johnny Lund har anställts som projektledare och ska ansvara för uppbyggnaden och driften av Hälsohuset i Tierp.

Snart kan du boxas i Hälsohuset – men samtalsgrupperna börjar i höst. Arbetet med att renovera gamla möbelhuset pågår för fullt.

– Det blir en officiell invigning i sommar, berättar Pernilla Edling, en av de tre nyanställda projektledarna.

Annons

När Arbetarbladet hälsar på i Hälsohuset sjuder det av aktivitet på övervåningen.

Elever från bygg- och elprogrammet håller på att renovera kampsporthallen.

I slutet av januari väntas kampsporten dra igång med jujutsu, thaiboxning, vanlig boxning och thailek.

Det kommer också erbjudas gladiatorträning på hög höjd.

– Ungdomarna kommer hit och målar så fort de är lediga, säger Dan Tibring som tycker responsen från ungdomarna är kanon.

På nedervåningen tar de nyanställda projektledarna Pernilla Edling, Johnny Lund och Ita Keding emot. Efter en dryg vecka i tjänst har de fullt upp.

Huset ska totalrenoveras invändigt innan de slår upp portarna. För att klara det måste de söka sponsring hos företag och olika aktörer.

– Allt tar sin tid. Det är mycket ideellt arbete, säger Pernilla Edling.

Samtliga tre ledare har valts ut av ungdomarna i Tierps Ungdomsnätverk. Söderforsbon Pernilla Edling har jobbat som förskollärare på Aspensskolan under många år och är ett känt ansikte hos många unga. Johnny Lund, 32, från Gävle jobbar sina sista dagar som behandlare på Idavallen i Månkarbo.

Ita Keding, 44, från Månkarbo har engagerat sig ideellt i ungdomsnätverket och har jobbat inom äldre- och barnomsorg, samt på fritids. Hon har även egna erfarenheter av missbruk.

– Det finns många idéer, men vi får testa oss fram vad som är funktionellt, säger Johnny Lund som kommer ansvara för samtalsgrupperna som kör igång i höst.

Trion ska först ut på skolor för att marknadsföra Hälsohuset. Här kommer erbjudas bland annat kampsport, danskurs, kafé, studiecirklar i bättre självkänsla, gym och samtalsgrupper.

– Den gemensamman nämnaren är hälsan för själen och kroppen, säger Johnny Lund.

Mer läsning

Annons