Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här ska alla våga gå

/
  • Tunnel. Under trygghetsvandringen kring stationen i Tierp pekades gångtunneln under järnvägen ut som en plats där det behövs bättre belysning.

Det ska bli mer belysning i centrum och häckar och snår ska klippas.

Under tisdagskvällen genomfördes en trygghetsvandring vid stationen, Möbeln och Centralskolan i Tierp.

Annons

Vandringen ingick i projektet ”Tryggt och snyggt i Tierps kommun” där kommunen, polisen, räddningstjänsten, med flera deltar.

Fem vuxna och tre ungdomar från ungdomsnätverket tittade på miljöerna.

– Ungdomarna hade gjort en karta över vad de upplever som riskmiljöer i området. Tanken med vandringarna är att se vad som kan göras för att det ska bli mindre riskfyllt, säger Rogerth Wallin, beredskaps- och säkerhetssamordnare vid Räddningstjänsten i Norduppland.

– Huvudsakligen att det behövs mer belysning. Dessutom att man håller vegetationen i schack så att det bli mindre lätt att gömma sig och lättare att se ut från Centralskolan.

Rogerth Wallin tycker att det är mycket värdefullt att ha med ungdomarna i arbetet då de har kunskap om livet ute på samhället. Liknande vandringar har under året gjorts på Aspenskolan, Bruksskolan i Söderfors och Örbyhus skola. Deltagarna i projektet ska nu utvärdera vandringarna och bestämma sig för vem som ska utföra de olika säkerhetshöjande åtgärderna.

Annons