Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hårdhandskar mot felparkerade bilar i Tierp

/
  • Även här på Centralgatan har många bilar stått i vägen för snöröjningen.
  • På Grevegatan får inte bilar hindra snöröjningen som sker natten mot torsdag.
  • Här på Grevegatan i Tierp är det extratrång då den nya sprothallen byggs. Grevegatan  är en av gatorna i samhället där det ska vara fritt under onsdagsnätterna för snöröjning och där kommunen nu kommera tt forslag bort bilar som står i vägen.

Natten mot torsdag är det skarpt läge i Tierp. Då flyttas bilar som står i vägen för snöröjning.
– Bilen transporteras till ett inhägnat område. Ägaren får betala 2500 kronor för att hämta ut den, säger Thomas Kihlström, teknisk chef på kommunen.

Annons

Förutsättningen för åtgärden är givetvis att det behövs snöröjning på gatorna. Parkeringsförbudet gäller natten mot torsdag under vinterhalvåret – 15 november till 15 maj.

Det omfattar flera gator i centrala Tierp, bland annat Grevegatan, en del av Centralgatan, Rådhusallén och Palmgatan mellan Gustavsgatan och Stationsgatan.

– Förra onsdagsnatten stod 36 bilar fel. Vårt folk lyckas ändå ganska bra med att röja, men de måste lägga ned mer energi. Det blev trafikfarligt då vi skulle ha varit klar med röjningen till sex på morgonen men inte var klara förrän till nio, berättar Thomas Kihlström.

Kommunen informerar på hemsidan och Facebook om vad som gäller.

Kihlström tror att människor som hört av sig till kommunen om dåligt snöröjning blir nöjda med åtgärden.

– Men det är klart, det är inte kul för den som tvingas betala för att få ut bilen.

På kommunens hemsida finns information vilka gator som omfattas av parkeringsförbudet. Människor hänvisas till parkeringar i samhället som Stora salutorget och Fredners torg.

Mer läsning

Annons