Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeyskolan uppskjuten - igen

/
  • Nu när hockeyskolan flyttades till PEK-hallen i Skärplinge är det för varmt för att spola is.
(Arkivbild)

Hockeyskolan i Skärplinge har blivit förkortad till tre dagar i helgen. Det är den senaste tidens varma väder som gör att det inte går att spola is i PEK-hallen.

Annons

– Vi har jobbat dygnet runt i en vecka för att få is. När vi tog beslutet att skjuta på hockeyskolan var det riktigt tungt, säger arrangören Eva-Lena Wadberg.

Motgångarna fortsätter för eldsjälarna som sliter för att kunna arrangera Tierps hockeyskola. Först var det isaggregatet i Vegahallen som gick sönder. När hockeyskolan flyttades till PEK-hallen i Skärplinge är det istället för varmt för att spola is.

– Hallen är inte isolerad i taket. Det var 27 grader i den förra veckan. Vi använde vattenspridare på taket och fick ner det till 22 grader. Men det är ändå för varmt.

För de 80 barnen och ungdomarna blir det nu tre dagars hockeyskola i helgen, istället för en vecka.

– Ja, det har blivit kallare ute. Nu kan vi utan problem spola på nätterna. Vi ska hinna kalka och ordna linjer före fredag.

Eva-Lena Wadberg beklagar att det blivit problematiskt för alla inblandade.

– De som inte vill vara med får pengarna tillbaka, de som blir med får reducerat pris.

I Vegahallen pågår arbetet för att laga isaggregatet. En läcka har fixats, och nu inleds jakten på fler fel. Hur lång tid det tar att reparera är ännu oklart.

 

 

 

Annons