Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högbergsskolan lägger barn och fritid på is

/
  • Rektor. Peter Hansson är rektor för Högbergsskolan. När de slutgiltiga ansökningarna till gymnasiet är klara kan han meddela att handelsprogrammet kommer att starta till hösten men att det är mer tveksamt för barn och fritidsprogrammet dit bara tre behöriga elever sökt.

Handelsprogrammet startar i höst och i stället läggs barn- och fritidsprogrammet på is.

Det meddelar Högbergsskolan sedan de slutgiltiga ansökningarna till gymnasiet är klara.

Annons

Efter den preliminära antagningen till gymnasiet i slutet av mars meddelade politikerna i utskottet barn- och ungdom att restaurang- och industriprogrammet, samt estetprogrammets inriktning media inte skulle starta till hösten.

Anledningen var för få sökanden.

Nu är omvalsperioden över och samtliga ansökningar sammanställda.

– Handelsprogrammet startar i höst, meddelar skolans rektor Peter Hansson och konstaterar att tolv sökande till programmet räcker för att starta en klass till hösten.

Flera andra program på is

Däremot står man kvar vid beslutet att inte starta industri- och restaurangprogrammet, samt estetprogrammets inriktning media i höst.

– Vi är också tveksamma till barn- och fritid eftersom bara tre behöriga sökt, säger han och berättar att ledningen nu ska se över programmets framtid.

Ganska väntade siffror

Högbergsskolan tappar cirka 40 förstahandssökanden (från 224 förra året till årets 180 elever), men siffrorna var ganska väntade.

– Elevkullarna är mindre helt enkelt. Ser vi procentuellt har vi åtminstone inte tappat fler elever till skolor i andra kommuner i år jämfört med förra året, säger han och fortsätter,

– Det positiva är också att de studieförberedande programmen är populära.

Mer läsning

Annons