Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höjd skatt utan förklaring

Invånarna i Tierps kommun får skatten höjd med 40 öre 2012. Det är konsekvensen av ett beslut i kommunfullmäktige. Den röd-gröna majoriteten vill ännu inte säga vad de ska ha höjningen till.

Annons

Skattesatsen för 2012 blir 20,99. Då kommunen gör en skatteväxling med landstinget angående driften av kollektivtrafiken fanns det utrymme att lägga sig på 20,59. Landstinget väntas höja skatten med 49 öre. Men Tierp väljer att ”höja” skatten med 40 öre.

– Vi tappar 10 miljoner i den senaste skatteprognosen och håller på med förändringar, sade kommunalrådet Bengt-Olov Eriksson (S) hemlighetsfullt.

Han sade att planerna är att 2013 och 2014 sänka skatten med vardera 20 öre igen. Den borgerliga alliansen ställde sig frågande om detta verkligen blir av.

Urban Blomster (V) berättade att majoriteten tänker satsa på bland annat skolan, äldreomsorgen, gång- och cykelvägar och rustning av idrottsanläggningar.

Daniel Blomstedt (M) ilsknade till.

– För 26–27 timmar sedan fick vi underlaget till budgeten. Att inleda budgetdebatten nu är oerhört ojust mot oppositionen.

Mer läsning

Annons