Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hunden bet flicka och kvinna – ägaren friad

Annons

Hundägaren vars hund skadade en tioårig flicka och en kvinna i Karlholmsbruk förra sommaren har nu friats från dessa åtal. Däremot har han fällts för bristande tillsyn av hunden. Ingen av de drabbade får skadestånd.

I början av juni år 2009 cyklade en tio-årig flicka förbi mannen, som gick med hunden bredvid sig. Då gjorde hunden ett plötsligt utfall. Gråtande och chockad kom flickan hem med ett blårött märke på ena benet. Men Uppsala tingsrätt har friat mannen, eftersom de godtar hans uppgift om att hunden var kopplad.

Ett par veckor senare attackerade hunden en kvinna. Mannen uppger att hunden slet sig, rusade över tomten och stötte tre gånger mot kvinnans ben. Kvinnan hävdar i stället att hunden bet henne tre gånger och att hunden inte var kopplad. Tingsrätten konstaterade att mannen brustit i tillsyn, däremot straffas inte mannen för vållande till kroppsskada, eftersom skadorna ansågs lindriga.

Efter de båda attackerna beordrade polisen hundägaren att han skulle förse hunden med munkorg när han tog promenader, men så skedde inte. Mannen har erkänt och han ska betala 30 dagsböter, totalt 4 500 kronor. Däremot behöver inte mannen betala skadestånd.

Mer läsning

Annons