Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Hur kan de bestämma en åldersgräns?”

/
  • VID LåDAN. Ofta sköter Sven Mild, 75 år, Mehedeby, sina ärenden med lantbrevbäraren vid lådan. Om två månader är det slut med det då betalservicen försvinner.
  • MÖRKARE. Siv Mild tyckte att det kändes positivt med Upptåget, nu kommer ett bakslag med den försämrade  servicen från lantbrevbäraren.

De boende i Mehedeby reagerar starkt på den försämrade servicen.
– Än sä länge kan jag köra bil och det får väl bli extraresor till Ica i Söderfors för att ta ut pengar, säger 75-årige Sven Mild.

Annons

Alla Medhedebys 250 hushåll har lantbrevbärarservice. Sven och hustru Siv bedömer att 10-20 hushåll av dessa får behålla tjänsten på grund av ålderdom eller funktionsnedsättning. Det gäller inte 75-årige Sven och 67-årige Siv, för att få ha kvar rätten ska samtliga i hushållet ha fyllt 80 år.

Underligt beslut

 

– Hur kan de bestämma en sådan åldergräns? En del som är 85 kan vara hur pigga som helst medan det är ”godnatt” för vissa som är 70. Lantbrevbäraren måste ha med sig en kassa för att ge servicen till vissa personer, varför kan då inte alla få den? resonerar Sven.

– Senast i går tog jag ut pengar, man behöver ju ha kontanter, fortsätter han.

– Politiker pratar om miljön. Nu tvingas flera åka bil. Miljötänkande är bara något som passar dem när de ska höja energiskatter.

Siv Mild för in en annan konsekvens av beslutet, ökad ensamhet.

– En del människor bara ligger i sina stugor och väntar på lantbrevbäraren. Nästa steg blir väl att dra in honom helt.

Mer läsning

Annons